2008. május 16., péntek

Tampere United

Ma kevesebb időt töltöttünk hőn szeretett trénereink társaságában, mivel délután az NSN épületben volt szervezett keretek között csoportlátogatásunk. De nem is baj, mert ma mindenféle szupertitkos algoritmusoknak készítettük elő a terepet, amikről amúgy sem írhatnék, csak kockáztatva a finn 007 nem kívánt figyelmét.
Az NSN épület viszon kétségtelenül rendkívül impozáns valami. kívülről ugye tegnapi bejegyzésnél látható, és tényleg óriási. Engedtem kíváncsiságomnak és egy GIS alapú térképen meg is vizsgáltam a kérdést:

A találkozónk a fő architektekkel, és a toptoptopmanagementtel egyébként meglepően hasznosnak és értelmesnek bizonyult. Eddigi management meetingek alapján nem hittem valaha ilyet tapasztalok. ;)
Jó munka után megérdemelt a pihenés, de ha már ott jártunk meglátogattunk a mi kedves kis DXA magyar kontingensünket is pár emelettel arrébb (az épület 7 emeletes). Mindenki jól van és üdvözli a hazaiakat.
De elértünk végre a nap fénypontjához! Tampere United - Lahti FC finn bajnoki mérkőzés!
2927 néző volt kíváncsi ezen a kissé szeles, de mégis kellemes, tavaszias napon rendezett találkozóra. Tampere United ezúttal egy 3-4-3 felállás mellett döntött. A kezdőcsapat: 11 finn
Juha Kallio, a vendégek kapusa ügyesen vetődött a 2. percben Aki Mikkonen lövésére, így nincs gól, pedig a vendégek megszerezhették volna a vezetést. 11. perc: Pasi Kyllonen lehetetlen szögből érkező váratlan beadását Ari Torkkeli helyezte a hálóba: 0 - 1. A 21. percben roppant rutinosan mozogtak a zseniális Lahti FC-játékosok a bal szélen! Végül Tommi Parkkari előtt nyílt meg a lehetőség arra, hogy góllal zárja az akciót. Aki Mikkonnen szabáltalankodott vele a kapu előterében, amit a bíró sárga lappal és 11-sel honorált. Tommi Parkkari nem hibázott, így már 0 - 2 az állás, ezzel a vendégek tovább növelték előnyüket. A határozott edzői utasítást követő Lahti a biztos előny tudatában visszahúzódott a saját térfelére...
Sikerült lencsevégre kapnom egy hazai drukkert, amint átszellemülten fohászkodik Odinhoz az egyenlítésért:

Sajnos még ez is kevés volt, s ha már a csapat játéka siralmas volt, akkor a természet is hozzá idomult és beborult, hogy a Nap sugarai ne melengethessenek minket tovább, s seggetszékbefagyasztó idő legyen. De persze a cseles kis felhősáv okosan csak a stadion felett vert tanyát...

No sebaj, szép volt fiúk, maradt ez a végeredmény. De két hét múlva is megyünk! Végülis ingyé' van az NSN dolgozóknak! Hajrá Tampeeeeere!

Nincsenek megjegyzések: