2009. október 27., kedd

Miért rossz hely ez...

AH1N1-influenza has spread in Northern Finland as an epidemic.
Ami nagyjából annyit tesz, hogy pár napon belül az északi tájakról ideér a kór, s csak halálhörgés siralom marad nyomában. Szóval most utoljára jelentkezem.
Ennek megfelelően ma a cég minden bejáratánál fertőtlenítő cuccokat tettek ki. persze csak alkoholos kézrevalót, nem zsilipes zuhanyt...

Még búcsúzóul annyit, tudom már mitől esnek itt letargiába az emberek. Nem a sötétség/éj hossza az oka a téli hónapokban. A Nap 3 hete eltűnt, azóta a szörkéskék tónus az egyetlen szín, és optimisták szerint ez márciusig, pesszimisták szerint májusig marad így. Bárhogy is, az ember akaratlanul is örül, ha vki a fékre lép, mert az hoz szó szerint némi színt a szürke hétköznapokba... Másrészt eljött a nyálka korszak. Folyamatosan szemerkél vmi, minden nedves, meg ilyesmi. Most már nem csodálkozom, amin korábban meglepődtem: egy 50 méter hosszú polcrendszer a szivárvány minden színében pompázó gumicsizmákkal.

Szóval vagy a H1N1 vagy a szürkéskék szín győz le. Meg amúgy is minden nap ugyanolyan... Nincs miről írni.
Hát mindenkinek minden jót! Köszönöm a megtisztelő olvasói érdeklődést

Januárban új behatások érik a dolgokat, azokat majd ismertetem

2 megjegyzés:

Ferenc írta...

Látod, nálunk már hónapok óta kint van a kézmosó a bejáratnál. Mert mi nem csak a mának élünk, mint a finnek, hanem okosan előregondolkodunk. Preventív hozzáállás. :) Ezért tartunk itt, nem pedig ott, ahol a finnek. :)
Azért próbáld túlélni valahogy, aztán ha kiengedtek a karanténból, akkor vonszold haza a nyálkából és vedd fel a munkát az NSN-nél, mint egy megtért tékozló fiú, aki azt hitte, hogy északon szarvaskolbászból van a kerítés. :)

Ferenc írta...

Két fontos szót kihagytam a "nyálkából" és as "és" szavak közül: "a seggedet".