2008. június 7., szombat

NOKIA Summer Party 2008

Na az ma volt. Akárcsak a Tieto-s, ahol mostanában dolgozunk ugye. Viszont a Nokia/NSN partira mi is bejuthattunk a kis kártyáinkkal. így ezt meg is tettük!
Érdekes módon itt nincs tolongás seholsem, bár igaz hogy óriási hordórendszerek vannak sorosra kötve, és 4 órán keresztül folyamatosan csapolták a sört.

Értsd megállás nélkül a kb 8 kiszolgálóponton. Viszont sosem volt ideje megmelegedni a korsóknak... Kemények ezek a finnek... Bár a végén azért nagyrészük már kevésbé volt kemény :)
Viszont tényleg sokan voltak, volt két Nokia band, meg valami király finn zenekar, akiknak már láttuk a klipjét a helyi zenetévéken mi is... íme a látkép két irányba nézve a harcálláspontunkról:


mivel az egyik hazai srác folyton a finn leánykákról kíváncsiskodik, igyekeztem a egy képet neki is csinálni. Bár nem ez a jellemző kinézetük.... Itt is festik a hajukat, csak itt nem szőkére, hanem szőkéről valamire...

Volt 8 hosszú asztal, aminek az elején volt hering, meg mindenféle saláták, meg savanyúságok, aztán meleg ételből meg szarvashús, meg grill kolbászkák, inkább krinoln jellegű az egyik okoska szerint, meg valami krumplis cucc.

Na ezek sosem fogytek el, ezek olyanok.
Szóval a munkaköri kötelességgel átitatott rendezvény 15 és 19 óra között zajlott le, amit szigorúan be is tartottak. Persze busz vitt oda mindenkit, meg hozott is vissza. Na itt volt kis piros hetes érzetünk végre:)
És a végén jöttek a biztonsági rendezvényfelelősök és kiszorítottak minket a területről... Persze az hogy a cspolást befagyasztották 19:00-kor, az nem ért engem speciel meglepetésként. Felsőoktatásban betöltött pályafutásom emlékeit kiaknázva felismertem, hogy itt is olyasmire kell számítanom, mint akkoriban, mikor akciósan adták a sört x időintervallumban. Na ilyenkor oda kell menni minimum 12-9 perccel a végső határidő előtt és kikérni annyi sört, amennyit az összes jelenlévő el tud szállítani. Ezt persze ez alaklommal is megtettük, s a mi asztalunkot ott sorakozott a sör tucatja, míg máshol már szomorúszemű finnek indultak a kijáratok felé. Bénák.
Aztán jöttek egy szalaggal, hogy bekerítsenek, illetve nyomtak minket a kijárat felé:


Egyébként az egész rendezvénynek olyan sörfesztivál-sziget-majális szimbióta jellege volt! Remek kis szervezés volt, gratulálunk a finn embereknek, akik egyébként totál szimpatikusak immáron.

Most a többiek felbuzdultak és valami pálinkákat akarnak inni még... Nem is tudom... Ma kezdődött a Sauna Open Air Metal Festival is. Lehet le kéne menni a partra, ott valószínű lehetne is hallani, nemsoká kezd a Children of Bodom ;)

2 megjegyzés:

Unknown írta...

A Children of Bodomon hajazzatok helyettem is, meg holnap a Sonata Arctican. ooohhh, baz, és nem lehetek ott... ááááááááááááá

csak a bedöntött szinti...

Unknown írta...

Kossz a kepet.

Mikor van a chilldren of fa***mtugggyami. Megyek en is, persze foleg a zene miatt. :)