2008. június 11., szerda

Az elmúlt napok

Az elmúlt napokban némileg megcsappant az aktivitás, mint azt a rendszeres olvasók felfedezhették...
Ennek több oka és magyarázata is van. Többek között elekzdődött a foci EB, így már kellemesebben és gyorsabban telik az idő, meg aztán voltak mindenféle kirándulások, meg munka, meg munka és persze munka is.

Hogy is zajlott.
Pénteken voltunk még este egyet a városban. Utunkra egy füttyös barátunk is elkísért. Hazafelé Gergeli nótázott mindenféle tengerészettel és hajózással kapcsolatos témában. Rendkívül tanulságos volt:)

Szombaton Helsinkiben jártunk, ellátogatva az "erődszigetre", a "mókusosra", illetve a város véges számú nevezetességét befogadva s elraktározva az unokáknak.


Vasárnap meg a vidámparkban jártunk, a tampereiben, ahol van a klasszikus vidámparki gyomorforgatóésájulásszéléretaszító eszközparkon kívül pl delfinárium, meg planetárium, mini állatkert, 164 métereskilátótorony, tetején forgó étteremmel, stb
Itt jól eltöltöttük az időt, csak záráskor hagytuk el a területet.



Hétfőn némi kirándulást eszközöltünk újra, a másik, fenyőerdőkön keresztül megközelíthető harcállásponthoz. Ez sokkal természetközelibb, mivel fenyőillat és puha tűlevélszőnyeg vezet oda, arról már nem is beszélve, hogy remek kilátás nyílik az alant elterülő tóra.
Érdekes módon a finnek olyannyira szeretik a természetet, hogy a 40%-os lejtőn képesek beparkolni az út alatt lévő erdő közepébe is. ez kb 20 méterre volt a betonút alatt a domboldalban. Persze az is lehet a hétvégi alkoholmámor volt a motiváció eme trükk kivitelezésére... Kemények ezek a finnek na...


Tegnap, kedden pedig remek kis TietoEnator programot szerveztek nekünk. Munka után elmentünk a helyi fedett gokartközpontba, és fél órás versengés vette kezdetét. 10 ember vett részt, ahol Gergeli a 2. helyével mentette meg a magyarok becsületét!

Persze már gyakorolt rá a vidámparkban is... így könnyű...
Gratulálunk neki! Ezt követően a már-már kötelező szaunázás következett, ami persze kéz a kézben jár némi étkezéssel és italozással is. Persze mi nem akartunk, de sajnos tolerálnunk kell a helyi szokásjogot... Hogy lássák mennyire a saját képükre tudtak formálni minket, mi is vittünk kis italt az eseményre. Kis szatmári szilva lepte meg a bársonyos kis torkukat, mely habitusuktól függő reakciókat váltott ki.

Mindent összevetve immár szépen csordogálnak a napok, s jövő héten már újra kicsiny hazánk földjén öregbíthetjük a cég hírnevét.

Nincsenek megjegyzések: