2011. július 10., vasárnap

103

A hétvége sajnálatos körülmények között telt, mivel majdnem végig esett, így nem volt sok tennivaló. Pénteken munka után csoportunk tiszteletét tette egy helyiek által látogatott vendéglátóipari egységben. Majdnem huszan voltunk, s az este jó hangulatban is telt. Mivel az egyik finn születésnapos volt, ezért kitalálták neki, elviszik kuplerájba. Egy finn ilyet meg nem utasít vissza.
Ez egy nagyon bizarr élmény volt. Mint amit filmekben látni. Üvegfal mögött 4 sorban ülő hölgyikék bikiniben, kb. 100. Aztán volt színpad, amin férfiak és nők lassított felvételesen mozognak ruhában, miközben a plafont nézik. Kicsit mintha be lennének lőve. A finn férfiú választott, s ekkor meg egy előszobás részbe került a társaság, a 3 lokál, a 2 finn, én, meg a pillangó. Na itt aztán volt nagy tévé, s lehetett karaokézni. Hoztak sört, majd két turnusban, kb. 20 további lányt, hátha más is magányos e sötét estén. Mivel senki nem igényelt magának már több társaságot a korábban a szobában lévőknél, így harmadik turnus már nem volt.
Igazából nem történt egyáltalán semmi, az ünnepelt sem kísérte be szíve egyetlen királynőjét a hátsó szobába, de egy óra elteltével a születésnaposhoz bújó hölgyike közölte, eddigi hostess munkája ellenértéke x peso, s ha továbbra is igényt tart társaságára az ünnepelt, akkor ezzel számoljon a továbbiakban. Nos, távoztunk. Nagyon furcsa volt az egész. Kicsit olyan rémálomszerű, ha túl sokat ittál mielőtt aludni térsz...
A Pasig folyón terveztünk hajótúrát hétvégére, ami egyébként jópár éve biológiailag halottnak van nyilvánítva. Ez nem csoda, mert néha ugyan kikotorják, de aztán visszaszórnak bele mindent. Sárga és büdös, legalábbis azokon a részeken ahol eddig láttam, mindig olyan volt. Viszont esett, így félúton a kikötő felé meggondoltuk a dolgot, s inkább elmentünk moziba.
Itt óriási bőrfotelek vannak, amik fekvő helyzetbe állíthatóak, lábtartóval meg minden... A jegy kb 800 Ft. És a termekben jegyvásárláskor írta a gép mennyi még a szabad hely, 912, meg ilyenek...
De a bevásárlóközpontok valóban félelmetesek. Óriásiak. Még múltkor voltam egy másikban, ott van ilyen pl az egyik sarokban eldugva.
Most meg az alagsorban "megbúvó" futballpályányi étkezdés részen csodálkoztam el újra. Egy panorámakép kb. 120 fokról.
Itt a választék igencsak tág, éhesen nem hiszem sokan maradnak. Egy 99 pesos adag, ami mondjuk 430 Ft.
Ez (itt marhahús és csirkemáj, két kupica rizs, saláta és leves) teljesen jó papi, leszámítva, itt minden édes. A hús is valamilyen mértékben. De ez helyi sajátosság, így ettől eltekintünk.
Viszont mit lehet a boltban venni? A sajtot és szalámit, felvágottat érdemes azonnal elfelejteni. Az drága a helyi viszonyokhoz képest. Van olyan felnőtt filippinó, aki nem is tudta hogy kell enni a felvágottat. Kérdezte meg kell-e sütni. Persze én sem tudom sokmindenről itt micsoda, szóval nincs is ezzel semmi baj.
Ez a kompozíció 400 peso. Az előző 100-hoz hasonlítva ez kissé méltánytalan. S akkor még a legolcsóbbat vettem mindenből. Tesco gazdaságos. Lehet sajnálni, hogy készételt kell ennem, felvágott helyett!

Nincsenek megjegyzések: