2011. július 24., vasárnap

101

Többen is morgolódnak általában (mindig) ételekről írok. De sajna ez van. Manilában nincs látnivaló, így jobb híján az emberek esznek meg isznak. :) Viszont elmentem tollasozni múlt héten, ma meg vettem tollasütőt is. Valamit nekem is kell csinálni ugye.
Na de a lényeg, étel ma is lesz, nincs kivételezés! Sokáig úgy volt a hétvégén nagy esőzések lesznek, így elmarad Chinatownba vezető kulináris túránk, de végül a gyülekező fellegek ellenére, belevágtunk. Egy srác ott lakik, s 5 helyi meg én szombaton tiszteletünket tettük a körzetben.
Maga városrész valóban nem éppen turistacsalogató, piszkos és zsúfolt, viszont mindenfélét lehet kapni. Pl. ropogtatni való halbőrt is. Akárcsak a mi töpörtyűnk. (Az is van.)
Binondo templom volt a találkahely.
Aztán csak mászkáltunk egyik helyről a másikra az addigra lezúduló periódikus esőzéshullámokban.
A teljesség igénye nélkül... banánlevélben sült rizs, benne csirke marha és rák, elég erős ánizs ízzel; veseleves (hmm, lehetett tudni vese szag és íz alapján is); kis batyuk különféle töltelékekkel, ezt ott gyúrták lisztből egy asztalon aztán főzték meg; hasonló, de ebben leves is volt meg húsgombóc; és a százéves tojás, legalábbis pontos fordításban...

S hogy keretbe foglaljuk a mai mondanivalót, hát így kell elképzelni, amikor esik. Nem köd, nem füst, csak eső. De abból sok.

Nincsenek megjegyzések: