2010. október 12., kedd

Mi filippinó életstílus lényege?

Jó kérdés, talán folyamatosan dudálni az utakon. De nem folyamtosan, mint az M1/M7 bevezetőn, hanem csak két kis duddantás, de abból végtelen sok. Mindenféle sávokon keresztül piroson át, kanyarodás közben a másik sávba furakodván. Szóval csak életvitelszerűen.
A taxi egyébként viccesen olcsó, 200 forintból elvisznek 15 percnyi járóföldre is, de arányaiban sem növekszik az ár számottevően. Viszont az üzleti negyedben elterülő kerületnyi összefüggő bevásárlóközpontok szinte a finn/magyar árakon mozognak. Persze ez nem az átlagembereknek van, mint megtudtam. Főleg tudva azt mennyit is keres itt egy mérnök például.Valóban ultra-low-cost hely a multiknak. Viszont nincs kutatás fejlesztés semmi, így most ezzel a mézesmadzaggal le lehet fejni a már itt működő egyéb IT cégeket könnyedén. Nagyjából azzal, hogy Te fogod a Fülöp-szigetek renoméját a világban öregbíteni. Ki ne tenne ezért? Ha nekem azt mondják Magyarországon, gyere, megcsináljuk az évszázad magyar találmyányát, biztos nem mondok nemet :)
Alapvetően egyébként 9-21 óráig vagyunk az irodában kedves finn sorstársammal, s ez már a héten így is marad. Talán majd hétvégén látunk is valamit a városból, vagy talán Ázsia egyik legszebb strandjából. Ki tudja...

De ami viszont meglepett, az a mai újság volt:


Majd még folytatom, de a napi 12 óra lefáraszt, tegnap meg még el is kellett menni zabálni egy nagyot.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

...és a Finn - Magyar meccset nézted?