2010. október 10., vasárnap

Képzeljük el...

hogy oda kell jutni. Ez testvérek között is 13-14 óra. Leszállás nélkül. Kb ilyen géppel, mint ez is:

Másrészt elég zsúfolt sorokra kell számítani, és rengeteg emberre, kb 70 sor ülés, soronként 10 ember ugye. S ülni ennyit, már az is nagy teljesítmény. Szerencsére az ilyen gépeken van kis monitor mindenkinek, amin van film, zene, játék, stb... sőt egymás ellen is lehet játszani :) De a lényeg, hosszú. Egyesek szerint csak xanax segítségével lehet emberi körülmények között átvészelni. Persze ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom.
Ha mondjuk Manilát vesszük, van csomó lepukkant része, viszont van új építésű negyed is, több is, ami simán ver európai nagyvárosokat is. Ezen felül vannak a nagy bevásárlóközpontok, de inkább bevásárlóvárosok, amik légkondisak, s valóban szerteágyazó kereszteződésekkel van tele a boltfolyósok tömkelege által alkotott több emeletnyi massza. kilométerekre lehet eljutni boltok előtt sétálva, néha kilépve az utcára, amíg az ember átkel az úttesten.
Mit is lehet még hozzáfűzni? A lakosok száma egyes források szerint a fővárost alkotó szövevényben mintegy 14,5 millió lélek, ezért is furcsa, ha az ember teljesen véletlenül összetalálkozik ilyen helyeken emberekkel, úgy hogy nem is bezéltek meg egymással semmit.
De erről majd legközelebb.




Nincsenek megjegyzések: